Lediga jobb: Agrotekniker till Estrella

HALMSTAD, KISTINGE.

Agrotekniker hos Estrella

Denna utvecklande och analytiska roll handlar om att kontinuerligt säkerställa att Estrellas kvalitetskrav på potatisråvaran uppfylls. Du ingår i en liten arbetsgrupp med i dagsläget totalt fyra personer och din huvudsakliga arbetsuppgift är arbete i laboratoriemiljö med provtagning och analyser. I rollen ingår att föreslå förbättringsförslag baserade på resultaten av analyserna samt kommunicera dessa resultat vidare, både internt och till våra odlare. Mycket av dokumentationen görs i Excel och du behöver därför vara en van och säker användare av programmet. Rollens syfte är att tillhandahålla, kommunicera och leverera ny kunskap om potatisråvaran samt om hur både odling och lagring påverkar slutproduktens kvalitet och egenskaper. Du kommer att ha kontakt med våra kontraktsodlare, som finns i hela södra Sverige. En viktig del av arbetet är att sprida kunskap vidare till odlarna, för att på så sätt skapa bästa förutsättningar för högsta kvalitet och hållbarhet genom hela kedjan. Du kommer vara Estrellas kontaktperson i dessa frågor ute hos odlarna, vilket ställer krav på din förmåga att arbeta självständigt samt vara pedagogisk, tydlig och effektiv.

Vi förväntar oss att du ska bli en självgående resurs på Agro Center, även i projekt utanför ramen av denna specifika roll, och därför är flexibilitet och samarbetsvilja viktiga egenskaper för tjänsten. Tjänsten är placerad på Estrellas Agro Center i Kistinge, söder om Halmstad där du kommer rapportera till Agro Manager och även ha rollen som ställföreträdande platschef. Regelbundna resor till våra olika kontraktsodlare i södra Sverige ingår i arbetet

Utbildning och bakgrund för rollen

Vi ser gärna att du har examen från SLU, som Lantmästare, Hortonom eller Agronom eller motsvarande utbildning. Du bör också ha gedigen erfarenhet av potatisodling eller annan specialodling. Arbetslivserfarenhet från lant- och jordbruksverksamhet är meriterande. Då du kommer att arbeta i ett internationellt företag och ha många kontaktytor internt så är det av stor vikt att du är en god kommunikatör och uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska. Du kommer stå i regelbunden kontakt med huvudkontoret i Tyskland. Du behöver ha mycket goda kunskaper i Excel för att bli framgångsrik i denna roll.

Personliga och professionella egenskaper för tjänsten

Rollen som Agrotekniker hos Estrella kräver att du är en lagspelare som är bra på att samarbeta, och att du kan skapa och vårda kontakter både internt och externt. Samtidigt måste du vara självgående och kunna arbeta effektivt i ett litet team, på en liten enhet med tre kollegor. Du behöver också kunna kommunicera på olika nivåer, både med dina kollegor lokalt, med dina kontakter på huvudkontoret och med dina kontakter hos våra kontraktsodlare. Du är analytisk, självdriven, kvalitetsinriktad och kan självständigt driva projekt från start till mål. Vidare har du ett gott helhetsperspektiv och förstår flöden och processer genom hela vår kvalitetskedja – från sådd till färdiga snacks. Då du även kommer vara ställföreträdande platschef på Agro Center så bör du vara en god organisatör. Vidare ser vi att du är nyfiken, orädd för förändringar, prestigelös och ansvarsfull.

Eftersom denna roll ingår i en liten enhet så kommer vi lägga stor vikt vid samarbetsförmåga och personliga egenskaper som passar för tjänsten och förutsättningarna. Estrella AB erbjuder med denna tjänst rätt kandidat en utvecklande och spännande roll med stora möjligheter att växa.

Ansökan

Estrella samarbetar med PS Partner i denna rekrytering. Gå in på www.pspartner.se, klicka in på annonsen och registrera ditt CV med ett personligt brev. Vi arbetar med ett kontinuerligt urval, sänd in din ansökan så snart som möjligt. För frågor kontakta Mats Törn +46 761645969.

Välkommen med din ansökan!

Annonsinformation

Företag: Estrella AB

Ort: Halmstad

Kontaktperson: Mats Törn