Från potatis till butik

 • Potatisen

  Våra chips är inte gjorda av vilken potatis som helst. Vi odlar speciellt utvalda potatissorter. Några av sorterna vi använder är Lady Rosetta, Lady Claire, Lady Britta, Kiebitz, och Arsenal. Potatisarna växer på potatisodlarnas åkrar och får sin näring från solen och regnet. Och viktigast av allt: de ger extra goda chips!

 • Potatisodlare

  Estrella har egna kontrakterade potatisodlare i Halland och Skåne som alla är IP-certifierade. Detta innebär att odlarna följer ett regelverk för miljö och livsmedelssäkerhet, och att de granskas av oberoende part. Vi köper även in potatis från andra länder, främst Danmark, självklart med samma höga krav på kvalitet. Efter skörd lagras potatisen i vårt moderna lager i Kistinge. Här förvaras potatisen i en kontrollerad miljö för att behålla kvaliteten och bli till så goda chips som möjligt.

 • Transporterna

  Den svenska potatisen kommer till vår fabrik i Angered i fina Estrella-lastbilar, och de danska potatisarna via Öresundsbron eller med färja.

 • Fabriken

  Estrellas tillverkning sker i vår alldeles egen chipsfabrik i Angered utanför Göteborg. Här skivas och friteras potatisarna, kryddas med de godaste kryddorna vi kan hitta och förvandlas till fantastiska chips.

 • Oljor

  Till våra chips använder vi en unik blandning av solrosolja och rapsolja, med lika bra fettsammansättning som olivolja. Och med helt fantastisk smak förstås.

 • Kvalitetskontroll

  På Estrella kontrollerar vi kvaliteten noga i varje steg. Friteringen ska ske i exakt rätt temperatur, det ska kryddas precis lagom, och gröna eller missfärgade chips plockas bort.

 • Packning

  Innan chipsen släpps ner i påsar väger vi upp exakt rätt mängd i vågskålar. Kvävgas tillsätts för att förlänga chipsens hållbarhet och påsen försluts med en svetsning. Det gör att luft inte kan komma in och chipsen behåller sin färska smak.

 • I butik

  Till sist hamnar våra chips i butiken där du kan välja om det blir kryddiga, salta, finräfflade, grovräfflade, släta, tunna eller knapriga chips som får följa med dig hem.