Gilla att dela närproducerat

understreck

Vi sätter stolthet i vår kvalité och produktsäkerhet. Våra snacks är säkert producerade, av bra råvarorna här i Angered, Göteborg. En viktig framgångsfaktor är vår helhetssyn där hållbarhet och samhällsansvar påverkar allt vi gör.

I Halland och Skåne har Estrella kontrakterade odlare som levererar svensk kvalitetspotatis. Då blir chipsen extra goda. En del av odlarna har levererat potatis till oss väldigt länge. Familjen Sperlingsson på Åkersholm i Halland har odlat potatis till oss sedan 1967! Genom att arbeta länge med våra odlare kan vi hjälpas åt att skapa de bästa förutsättningarna. Vid framställning av biogas uppstår exempelvis en restprodukt som våra odlare kan använda som ett naturligt gödsel i jordbruket – smart va! Först om den svenska potatisen inte räcker köper vi in från Danmark, självklart med samma höga krav.

Vi lägger stor viktigt vid produktsäkerhet Säkra livsmedel bygger på HACCP-principer med krav på goda rutiner, dokumentation, kontroll och uppföljning som säkerställer miljömedvetenhet, och att livsmedelssäkerhet och kvalitet upprätthålls.

Sedan 2013 har Estrella ett samarbete med Angeredsgymnasiet där vi agerar mentorföretag till ekonomiprogrammet. Eleverna besöker Estrella 12 gånger under sina tre gymnasieår och får då träffa anställda från alla avdelningar och såklart besöka Angereds härliga snacksfabrik. Det är ett fantastiskt sätt att dela erfarenheter och nätverk på.

Sedan december 2017 gör Estrella det möjligt för barn att gå med i Göteborgs HC’s hockeyskola i Angered kostnadsfritt. Det är ett sätt att få fler barn att börja spela hockey och därigenom få dela skratt, utmaningar, erfarenheter och vänskap på isen.

Våra goda, grytfriterade Västkustchips är certifierade med Svenskt Sigill. Det innebär att vi använder oberoende certifierad och kvalitetssäkrad råvara där extra miljöansvar tas i odlingen. Vår svenska potatis grytfriteras här i Angered i en blandning av solros- och svensk rapsolja. Att ha råvarorna nära gör att vi kan garantera hög kvalité, kortare transportsträckor och lokal prägel från planta till påse. Läs mer på http://sigill.se/

I Sverige har vi många bra lagar som säkerställer att arbetsgivare tar hand om sina anställda. Givetvis har alla anställda på Estrella tillgång till saker som anställningsskydd, konkurrensmässig lön, friskvårdsbidrag och mycket annat. Vi arbetar tillsammans!