Kvalitets-, Arbetsmiljö och Miljöchef till Estrella

GÖTEBORG. Sista ansökan: 2022-06-14.

Estrella är ett av Sveriges mest kända varumärken. Estrella etablerades redan 1957 och var då först i Sverige med att producera och sälja snacks. 
Idag omsätter Estrella AB 1,2 miljarder och har 210 anställda. Fabriken och huvudkontoret ligger i Angered utanför Göteborg och Agrocentret ligger i Kistinge utanför Halmstad. 
Vi tillverkar och säljer en mängd olika salta snacks så som chips, ostbågar, ringar, linschips, nötter, popcorn, salta pinnar och dipmix. 

Idag ägs Estrella av Intersnack Group, ett av Europas största snacksföretag. Intersnack Group är ett familjeägt företag som endast arbetar med snacks och satsar på att bygga starka lokala varumärken.

Vår strävan är att alltid tillverka de godaste snacksen, självklart med miljö och hälsa i fokus. Varje dag ställer vi oss frågan; Finns det något godare?

Huvudsakliga arbetsuppgifter

Ansvara för att leda, utveckla och förbättra kvalitets-, arbetsmiljö och miljöarbetet på Estrella. Du skapar goda förutsättningar för ett proaktivt förhållningssätt i en verksamhet med ett tydligt fokus på hållbara resultat. Du har personal- och budgetansvar i rollen och coachar och utvecklar dina medarbetare på ett positivt sätt för att nå verksamhetens högt ställda krav. Rollen är central med många kontaktytor och är en viktig funktion i fabriksledningen.

Att vara kvalitets- och miljöchef på Estrella innebär bland annat att:

  • Leda arbetet inom kvalitet, miljö och arbetsmiljö och dess ledningssystem
  • Säkerställa att myndighetskrav och lagar följs samt utveckla system och rutiner som stödjer arbetet
  • Agera proaktivt och ge support vid optimering av produktionsprocesserna
  • Sammankallande vid revisioner
  • Övergripande ansvara för HACCP och provlaboratorium med kvalitetskontroll och analyser
  • Ansvar för att livsmedelslagstiftningen efterlevs
  • Säkerställa att bolaget efterlever aktuella miljö-, arbetsmiljö och livsmedelscertifikat

Kvalifikationer
För rollen krävs att du har flera års erfarenhet från att leda kvalitets- och miljöarbete inom industrin kombinerat med att du har en naturlig ledarskapsförmåga. Vidare har du erfarenhet av att utveckla, strukturera och arbeta med ständiga förbättringar företrädesvis inom livsmedelsindustrin. Du har god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på såväl svenska som engelska.

Personliga egenskaper
Som ledare har du en förmåga att engagera och lyfta dina medarbetare. Du har lätt för att se helheten men kan även fördjupa dig i detaljerna när så krävs. Vidare är du förbättringsdriven och har lätt för att kommunicera förändringsprocesser på ett positivt och förtroendeingivande sätt. Du har ett stort intresse för produktion och är en närvarande ledare som har lätt för att nätverka såväl internt som externt. Du har en god förståelse och erfarenhet av tvärfunktionellt samarbete och är jordnära och positiv som person.

Ansökan och kontakt
Tjänsten är placerad på Estrella i Angered. Vi samarbetar med PS Partner i denna rekrytering. För att söka tjänsten gå in på via www.pspartner.se och registrera din CV med ett personligt brev. Vi arbetar med ett kontinuerligt urval så sänd in din ansökan så snart som möjligt. För frågor kontakta rekryteringskonsult Mats Törn på mats.torn@pspartner.se eller Kerstin Stener på kerstin.stener@pspartner.se.