Partnerskap för ett schysst samhälle

Vi vill ingå långsiktiga partnerskap med organisationer som står bakom vår vision om ett öppet samhälle för alla & glädjefulla stunder tillsammans. Tillsammans kan vi skapa ömsesidig nytta och värde för människor i samhället genom inkluderande aktiviteter som ökar psykisk & fysisk välmående. 

Syftesdrivna partnerskap

keyboard_arrow_down

Estrella har ett ansvar att bidra till ett positivt samhälle. ​Vi ska skapa förutsättningar för en rättvis och hållbar försörjningskedja och bidra till ett öppnare och mer glädjefyllt samhälle. Det gör vi genom att ingå syftesdrivna partnerskap som främjar ett inkluderande, öppet samhälle med tydliga bidrag till närområdet. 

Vi ingår långsiktiga partnerskap med organisationer som står bakom vår vision om ett öppet samhälle för alla & glädjefulla stunder tillsammans. Tillsammans kan vi skapa ömsesidig nytta och värde för människor i närsamhället genom inkluderande aktiviteter som ökar det psykiska & fysiska välmåendet.  

Med utgångspunkt i vårt varumärkeslöfte och vårt långsiktiga hållbarhetsarbete kring social hållbarhet har vi valt att stötta initiativ och organisationer som verkar för ett öppet samhälle för alla & glädjefulla stunder tillsammans: 

  • Ett öppet samhälle för alla 

Fokus på integration, jämlikhet & att motverka utanförskap 

  • Glädjefulla stunder tillsammans 

Fokus på ungdomars välmående. Primärt genom gemensamma stunder tillsammans med familj/ vänner och genom idrottsrörelsen 

Vi bidrar till att uppnå de globala målen för hållbar utveckling 

Genom att arbeta för social hållbarhet i tätt samarbete med aktörer i närområdet gör vi skillnad i samhället. Våra partnerskap och aktiviteter ska vara tydligt sammankopplat med minst ett av de globala målen för hållbar utveckling.  

Svenska Fotbollförbundet SvFF

keyboard_arrow_down

Estrella har stöttat svensk fotboll i över 30 år. Det är ett långt partnerskap som grundar sig i vårt stöd för gräsrotrörelsen och föreningslivets betydelse för barn och unga. Fotbollen bidrar till rörelse, integration, glädje och vänskap – och partnerskapet omfattar allt från lokala knatteligor till dam- och herrlandslaget. Eftersom snacks är en given del av fotbollsfesten för många så vill vi vara med och bidra till alla ska kunna dela lagkänslan.

kompositlogotyp med SVFF:s officiella blågula bakgrund, estrellas logotyp och svff:s sköld. texten lyder "officiell partner svenska landslagen"

Officiell partner Gothia Cup

keyboard_arrow_down

Gothia Cup är världens största fotbollscup för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer. Lagen och deltagarna från världens alla hörn gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet – med fotbollen som gemensam nämnare. 

Estrella ser sina partnersamarbeten som en viktig del i sitt hållbarhetsarbete. Estrella är Official Partner till Gothia Cup och tillsammans har parterna valt ut ett gemensamt hållbarhetsmål som fokus för samarbetet- att öka jämställdheten inom idrotten. Estrella har valt att kalla partnerskapet för ”Spela Lika”.

– Vi har en lång väg kvar till en helt jämställd idrott på lika villkor. Vi vill att alla ska ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen oavsett könstillhörighet eller bakgrund. Med Gothia Cup kan vi vara en del av utvecklingen för en mer jämställd värld både på planen och utanför, säger Jenny Lagergren, Hållbarhetsansvarig Estrella AB.

Mer om Gothia & Estrella här!

Fadderlag från Bergums IF

Genom Gothia Cup Foundation har Estrella även valt att stötta Bergums IF:s G14-lag lite extra. Som fadderlag till estrella har de haft möjlighet att delta i Gothia Cup, fått avgiften betald, träffat sina idoler i BK Häcken och annat som inspirerar till ännu mer matchglöd.

grön fotbollsplan med logotyp för estrella och spela lika

Lokal ungdomsidrott

Idrotten bidrar till rörelse, integration, glädje och vänskap. Därför samarbetar vi med organisationer som bidrar till att barn och unga ska känna tillhörighet och lagkänsla. Det är så vi bygger ett schysst samhälle och motverkar utanförskap. Vårt Estrella-hjärta klappar dessutom lite extra för att idrotten ska vara jämställd. På många sätt är tjejer och kvinnor underrepresenterade i idrottssammanhang. Jämställdhet inom idrotten är en fråga om demokrati, resurser och intressen. Vi vill att alla ska ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen oavsett könstillhörighet eller bakgrund. Vi vill därför vara en del av utvecklingen för en mer jämställd värld både på planen och utanför. 

Initiativet Spela Lika

keyboard_arrow_down

Vårt Estrella-hjärta klappar lite extra för att idrotten ska vara schysst och jämställd. Därför grundar Estrella initiativet ”Spela Lika” som går ut på att alla ska kunna spela fotboll på lika villkor, oavsett könstillhörighet eller bakgrund. Genom att satsa på ungdomsidrotten arbetar vi för ökad gemenskap, jämställdhet och inkludering – nu och på sikt.

Genom Gothia Cup Foundation har Estrella även valt att stötta Bergums IF:s G14-lag lite extra och det blir första gången som flicklaget är med och tävlar i Gothia Cup. De kommer in på deltagarlistan, får avgiften betald, träffa sina idoler i BK Häcken och lite annat som inspirerar till ännu mer matchglöd.

Gothia Cup är världens största fotbollscup för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer. Lagen och deltagarna från världens alla hörn gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet – med fotbollen som gemensam nämnare.

tjejer som spelar fotboll och estrellas logotyp för projektet "Spela lika".

Klubbar för klimatet

keyboard_arrow_down

”Klubbar för Klimatet” är ett samarbete mellan miljöorganisationen Städa Sverige och Estrella. Syftet är att involvera lokala idrottsföreningar i Angered i miljöaktiviteter för att uppmärksamma och informera om den nedskräpning som sker i vår natur och i vårt närområde. Alla föreningar som deltar får för sin insats en ekonomisk ersättning till klubbkassan. Tillsammans har klubbarna i Angered städat ca 11 ton skräp från naturen.

Fotbollsspelare, konståkare, hockeyspelare, boxare, simmare är några exempel på ungdomsföreningar som deltar och bidrar till ett renare närområde.

Den gemensamma städdagen stärker inte bara lagkänslan och ansvarstagandet för miljön. Den bidrar också till att klubbarna klarar sig under den ansträngda perioden som coronaviruset orsakar.

en grupp barn/ungdomar med reflexvästar som städat skräp från naturen i Angered med Estrella och STäda Sverige genom initiativet "Klubbar för klimatet"

Halmstad Hammers & Göteborg Hockey Club

keyboard_arrow_down

Lokal ungdomsidrott kan bidra till en meningsfull tillvaro, livslång vänskap, samt psykisk och fysisk hälsa. Därför har Estrella engagerat sig på lokal nivå för att barn- och unga ska kunna spela och växa tillsammans.

Göteborg Hockey Club

Estrella har vi många år stöttat Göteborg Hockey Clubs damlag. Ett hockeylag med stort mod, kämpaglöd och härlig gemenskap. Vi kan därigenom hjälpa till att utveckla damhockey i Göteborg. Estrella har även i många år gjort det möjligt för barn att gå med i Göteborgs HC’s hockeyskola i Angered kostnadsfritt. Det är ett sätt att få fler barn att börja spela hockey och därigenom få dela skratt, utmaningar, erfarenheter och vänskap på isen.

Halmstad Hammers

Estrella har stöttat Halmstad Hammers hockeklubb som ett lokalt partnerskap i Halland , då Estrella har sitt potatislager i Kistinge och flera potatisodlare där. Samarbetet ska leda till att skapa ännu bättre förutsättningar för att fler barn och ungdomar ska kunna utöva sporten ishockey.

En kvinna och en flicka spelar hockey i angereds hockey club

Vi finns där människor finns

Ingen kan göra allt men alla kan göra nått. Här är några initiativ som Estrella bidrar till för ett lite schysstare samhälle. Lokalt. i Sverige. Och i världen.

Estrella Academy

Sedan 2013 har Estrella ett samarbete med Angeredsgymnasiet och är mentorföretag till ekonomiprogrammet. Eleverna besöker Estrella 12 gånger under sina tre gymnasieår och får då träffa anställda från alla avdelningar och såklart besöka Angereds härliga snacksfabrik. Det är ett fantastiskt sätt att dela erfarenheter och nätverk.

Stöd till Ukraina

Det senaste året har varit väldigt turbulent. Ukrainakriget påverkar hela sin omvärld men allra mest den Ukrainska befolkningen mitt i krigets hjärta. Utifrån vår värdegrund och av såklart ren medmänsklighet beslutade Estrellas ledningsgrupp att skänka 100 000 kr till Röda Korsets arbete. Utöver att donerar direkt till röda korsets insamling för Ukraina och bidrar med produkter till insamlingar som Help Ukraine Gothenburg.

MatRätt

Snacks kanske inte är det vanligast matsvinnet för gemene hushåll. Däremot tillverkas ibland produkter som av en eller annan anledning inte går att sälja, så kallat funktionellt matsvinn. Det kan vara potatischips med fläckar, avvikande salthalt, påsar med lite låg vikt, produkter nära utgångsdatum, eller liknande. Svinngoda snacks som hamnat lite utanför. I stället för att slänga så har vi ett samarbete med MatRätt. MatRätt är en social supermarket i Göteborg som säljer funktionellt livsmedelssvinn och erbjuder arbetsträningplatser för människor som vill närmare arbetslivet. Genom att låta MatRätt ta hand om snacksen som inte går att sälja i vanliga butiker, men som smakar bra, så ser vi till att människor i utsatthet kan få njutningsfulla stunder.

Vägen ut! kooperativen

Vägen ut! är Sveriges största franchisekedja av sociala företag. De säljer miljövänliga produkter och tjänster till både privatpersoner och företag. Samtidigt skapas det arbete åt människor som står långt ifrån arbetsmarknaden. Sättet som Vägen ut! bedrivs på är unikt och helt i linje med Estrellas ledstjärnor Omtanke, Kundnytta, Gemenskap, Initiativkraft och Smakglädje. Vårt samarbete består bland annat av att Vägen ut! driver Estrellas lunchmatsal – den främsta mötesplatsen för alla anställda på Estrella och en viktig plats för att skapa gemenskap. Tillsammans med Vägen ut! får vi vara med och bidra till en positiv förändring i Göteborgsområdet där människor ges ökade möjligheter till ett långt och hållbart arbetsliv.

Livet på sjukhus

Estrella har genom åren bidragit till produkter för att skänka glädje, energi och en lite mer normal vardag för barn och deras familjer på sjukhus. Hela familjen påverkas när ett barn lever med svår sjukdom. Då kan något så litet som att dela en påse chips med en vän, syskon eller förälder betyda allt. Under pandemiåren bidrog Estrella även med produkter till flera sjukhus runtom i Sverige för att stötta personalen med energi i det viktiga arbetet.

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias Barnsjukhus

keyboard_arrow_down

Insamlingsstiftelsen för Drottning Silvias barnsjukhus arbetar för att skapa glädje för de barn och familjer som kämpar i sin vardag på Sveriges största barnsjukhus. Estrella bidrar med produkter som gör tillvaron lite krispigare.

drottning silvias barnsjukhus insamlingsstiftelese logotyp

Ronald McDonald Hus Göteborg

keyboard_arrow_down

På Ronald McDonald Hus i Göteborg kan familjer som annars lever med vardagen upp och ned känna sig lite mer hemma. Att få samla kraft mellan de tuffa behandlingstillfällena på sjukhuset är viktigt för både föräldrar och barn. I Huset träffar man också andra familjer i liknande situation och därmed ges möjlighet att dela erfarenheter och få nya vänner för både föräldrar och syskon. Estrella bidrar med snacks som gör helgerna i huset lite krispigare för barnen och deras familjer.

Ronald McDonald Hus i Göteborg

”En schysst jul” tillsammans med stadsmissionen Gbg:

Tillsammans gjorde det vi möjligt för fler att fira en god jul med sina familjer genom att bidra till Stadsmissionens viktiga arbete för människor i fattigdom. Både genom direkt bidrag och med möjlighet för alla våra anställda att samla in julklappar till de som i dessa tider kanske behöver det allra mest.

Honest Cashew

Många är involverade i cashewnötens resa från träd till butik, därmed följer även många utmaningar i cashewnötens väg. Cashewproduktionen kan innebära oetiska förhållanden för de som arbetar på grund av dålig transparens i leverantörsledet. Det handlar framförallt om människor som arbetar under dåliga arbetsförhållanden med låga löner och otrygga arbetsvillkor, hälso- och säkerhetsrisker och även risk för att barnarbete förekommer. Honest Cashew* är ett initiativ som utvecklats för att säkerställa goda arbetsförhållanden längs hela leverantörskedjan. Estrella är därför stolta över att vara en del av Honest Cashew-initiativet där vi vill vara med att stärka upp arbetet för schysstare villkor genom cashewnötens värdekedja. Förutom Honest Cashew engagerar sig Intersnack i flera sektorsinitativ för hasselnötter, macadamias, mandel och jordnötter.