estrella grillchips, sourcream & onion och saltade chips på rad. framför ligger en röd platta med texten "låt stunderna börja" som är estrellas kommunikation.

Sveriges första chipstillverkare

1957 smakade Folke Andersson för första gången potatischips, under en boxningsmatch i New York. Det var det godaste han någonsin ätit. Folke bestämde sig för att börja tillverka potatischips hemma i Sverige. Ända sedan den dagen har vi på Estrella gjort allt för att kunna ge dig Sveriges godaste snacks, allt från jordnötsringar till Linschips. Vi har finslipat recepten och använt bättre råvaror. Vi har provat nya kryddor som blivit till helt nya smaker, till exempel var vi först med Sourcream & Onionchips som fortfarande är svenskarnas favoritchips.

När vi insåg att vi kunde göra snacks av annat än potatis, gjorde vi popcorn av majs och blev först i Sverige med färdigpoppade popcorn. Vi rostade, saltade, kryddade och bakade nötter, och förvandlade dem till ringar och bågar. Vi tog äkta ost och gjorde magiskt goda ostbågar. Och så här kommer det fortsätta. Vi älskar våra snacks, de är det godaste vi vet. Men vi tänker inte luta oss tillbaka och nöja oss. Vi tänker fortsätta att överraska både oss själva och dig med nya snacks i nya smaker för varje dag ställer vi frågan: Finns det något godare??

Varumärket grundades redan 1946… Med import av bananer!

På den tiden var Folke Andersson en sann entreprenör som kunde göra affärer av det mesta. Juicepressar, husvagnar och mycket annat fanns i hans affär. Men innan snacksproduktionen drog igång var det främst bananer som Folke sysslade med! Han importerade bananer från Sydamerika, och än idag finns en fotbollsarena uppkallad efter honom i Ecuador. Importen från Sydamerika är också det som influerade till företagsnamnet ”Estrella” – som betyder ”Stjärna” på spanska.

Alla gillar chips i Göteborg!

Det här är vår snacksfabrik där även huvudkontoret ligger! Den ligger i Angered strax utanför centrala Göteborg. Här sitter nästan hela företaget – från maskinoperatörer, logistikavdelning, konsumenttjänst, till produktutvecklare. Vi tar tyvärr inte emot studiebesök men den som åker förbi fabriken kan ändå känna doften av färska snacks.

Västkustchips direkt från Västkusten

Våra Västkustchips är precis vad de låter som: kvalitetschips direkt från Västkusten. Det är smakrika, krispiga chips av naturliga råvaror med lokal prägel. Med skalet kvar, schysst svensk rapsolja och svensk potatis blir chipsen något extra. Det är svenska Västkustchips från planta till påse. Gilla att dela krispiga naturupplevelser! Läs mer om våra Västkustchips här!

Våra anställda här idag

På Estrella jobbar vi tillsammans för att leverera de godaste snacksen med hög kvalité och de godaste smakerna. Vi är drygt 200 snacksälskare från omkring 20 olika nationer! Vissa har precis gått ut skolan medan andra varit anställda hos i Estrella i över 40år! Alla härliga människor som samarbetar för att fylla snackshyllorna med det godaste.

En del av Intersnack Group

Sedan 2014 är Estrella en del av Intersnack Group, ett tyskt familjeföretag från 1870 som 1995 började satsa på starka lokala snacksproducenter. De är idag Europas största leverantör av snacks. Genom att vara en del av denna europeiska koncern kan vi tillsammans hjälpas åt med produktutveckling, inköp och schysta villkor för såväl anställda, leverantörer som dig som njuter av snacksen. Här på Estrellafabriken i Angered ligger Intersnacks Potato Chips House Of Excellence. Det innebär att vi här i Göteborg sitter på Europaledande kompetens inom utveckling av potatischips.

Produkter genom tiderna!

Här hittar du en del av alla hundratals lanseringar vi gjort genom tiderna!

Estrellas Ledstjärnor

Gemenskap

Vårt mål är att fortsätta växa. Det är bara när vi arbetar tillsammans mot tydliga mål som vi kan nå långsiktiga framgångar. Därför är det viktigt att vi kommunicerar med tydlighet och öppenhet, delar kunskaper, ger varandra förtroende och tar gemensamt genomtänkta beslut. Mångfald bidrar till att vi når målet snabbare. Våra olika ursprung, erfarenheter och kompetenser gör oss till ett starkare team.

Initiativkraft

Vi har en levande kultur där alla är med och påverkar. Vi är nyfikna, snabbfotade och arbetar nära marknaden och konsumenterna. Våra insikter och vårt kunnande använder vi för att ständigt hitta nya sätt att utveckla de godaste snacksen. Genom nytänkande, effektivitet och lönsamhet strävar vi mot att vara en självständig och innovativ marknadsledare.

Kundnytta

Våra produkter utgår alltid efter konsumenternas önskemål och handelns behov. Målet är att leverera glädje och njutning i människors liv. Vårt främsta löfte till handeln är att skapa tillväxt och ökad lönsamhet i snackskategorin. Genom att involvera kunderna i vår innovationsprocess och utveckla kategorin tillsammans med dem skapar vi ömsesidig och värdefull affärsnytta. Kunderna kan lita på oss. För oss är lyhördhet, flexibilitet och leveranssäkerhet en självklarhet.

Omtanke

Hos oss på Estrella tar vi ansvar i alla led. Vi har alltid medarbetarnas, kunderna, konsumenternas och miljöns bästa i åtanke. Vi sätter stolthet i vår kvalitet och produktsäkerhet. Våra produkter är ärligt och säkert producerade av de bästa råvarorna. En viktig framgångsfaktor är vår helhetssyn där hållbarhet och samhällsansvar påverkar allt vi gör.

Smakglädje

Vi älskar snacks. Och vi har bestämt oss för att producera de godaste snacksen i Sverige, Vi lämnar inget åt slumpen. Genom stort kunnande, noggranna kontroller och ihärdiga smaktester säkerställer vi att våra snacks alltid är oslagbart smakrika och av högsta kvalité. Vårt varumärke och våra produkter ska helt enkelt sätta smak på livet. Vi ska finnas där människor har roligt och trivs tillsammans. Därför slutar vi aldrig utvecklas och drivs av frågan “Finns det något godare?”