Estrella  för en jämställd idrott tillsammans med Gothia Cup 2023  – tar klivet upp som officiell partner.

Under 2023 tar Estrella klivet upp till en Official Partner-nivå till världens största fotbollscup för ungdomar – Gothia Cup. Samtidigt väljer Estrella att stötta en lokal förening med ett fadderlag från Bergums IF. Målsättningen är att öka jämställdheten inom idrotten.

Estrella ser sina partnersamarbeten som en viktig del i sitt hållbarhetsarbete. När Estrella nu tagit klivet upp som Official Partner till Gothia Cup har parterna valt ut ett gemensamt hållbarhetsmål som fokus för samarbetet- att öka jämställdheten inom idrotten. Estrella har valt att kalla partnerskapet för ”Spela Lika”.

– Vi har en lång väg kvar till en helt jämställd idrott på lika villkor. Vi vill att alla ska ha samma makt att forma idrotten och sitt deltagande i idrottsrörelsen oavsett könstillhörighet eller bakgrund. Med Gothia Cup kan vi vara en del av utvecklingen för en mer jämställd värld både på planen och utanför, säger Jenny Lagergren, Hållbarhetsansvarig Estrella AB.

Fadderlag från Bergums IF är med i Gothia Cup för första gången
Genom Gothia Cup Foundation har Estrella även valt att stötta Bergums IF:s G14-lag lite extra och det blir första gången som flicklaget är med och tävlar i Gothia Cup. Såväl tjejerna som ledarna var spända av förväntan om vad som ska komma skall när Estrella förmedlade den glada nyheten.

– Genom glädje, lagkänsla och kämpaglöd, skall vi skapa oförglömliga fotbollsminnen i sommar för våra Bergums tjejer i Gothia Cup. Vi är väldigt glada för denna möjlighet tillsammans med Estrella, säger Mikael Östling, ledare Bergums IF.

– Det är första gången vi gör detta och det ska bli roligt att få visa vårt engagemang genom att följa och lyfta laget på olika sätt. Turneringen öppnar upp världen för unga människor och är en fantastisk mötesplats för glädje och rörelse tillsammans. Vi hoppas att detta inspirerar tjejerna till att fortsätta utöva idrott framåt, säger Jenny Lagergren, Hållbarhetsansvarig Estrella AB.

Gothia Cup

Gothia Cup är världens största fotbollscup för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer. Lagen och deltagarna från världens alla hörn gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet – med fotbollen som gemensam nämnare.  I år genomförs turneringen den 16-22 juli. 

The World Youth Cup – Gothia Cup

Gothia Cup Foundation – Gothia Cup