gothia cup arena play_arrow

Initiativet Spela Lika

Vårt Estrella-hjärta klappar lite extra för att idrotten ska vara schysst och jämställd. Därför grundar Estrella initiativet ”Spela Lika” som går ut på att alla ska kunna spela fotboll på lika villkor, oavsett könstillhörighet eller bakgrund. Genom att satsa på ungdomsidrotten arbetar vi för ökad gemenskap, jämställdhet och inkludering – nu och på sikt.

Fadderlaget Bergums IF

Genom Gothia Cup Foundation har Estrella även valt att stötta Bergums IF:s G14-lag lite extra och det blir första gången som flicklaget är med och tävlar i Gothia Cup. De kommer in på deltagarlistan, får avgiften betald, träffa sina idoler i BK Häcken och lite annat som inspirerar till ännu mer matchglöd.

Om Gothia Cup

Gothia Cup är världens största fotbollscup för ungdomar. Varje år deltar runt 1700 lag från 80 nationer. Lagen och deltagarna från världens alla hörn gör turneringen unik. En mötesplats för världens ungdomar, oavsett religion, hudfärg eller nationalitet – med fotbollen som gemensam nämnare.  I år genomförs turneringen den 16-22 juli. 

Official partner Gothia Cup play_arrow
berums if spelar på plan. en röd platta med texten play_arrow
en fotbollsplan med en röd platta och vit text som säger matchdags. Video inspelad under uppladdningen till gothia Cup play_arrow

Estrella & Gothia Cup Foundation

Idrott ska vara schysst och jämställd. Därför grundade vi initiativet ”Spela Lika” för att alla ska kunna spela fotboll på lika villkor, oavsett könstillhörighet eller bakgrund. Genom att satsa på ungdomsidrotten arbetar vi för ökad gemenskap, jämställdhet och inkludering. Vi har även valt att stötta Bergums IF:s G14-lag resa genom Gothia Cup.