Frågor & svar

Reklamation

Tänk på att spara påse och innehåll. Det behövs bland annat för att undersöka vad som är fel, för att kunna spåra innehållet, och som underlag för bedömning. Ringa eller Mejla sedan vår konsumenttjänst för instruktioner.
- Telefon: 031- 33 23 300 (öppet vardagar mellan 09:00-12:00)
- Epost: konsumenttjanst@estrella.se

Vi försöker svara så fort som vi bara kan, men vi har som policy att alla helst ska få svar inom 2 veckor. Under jul och sommar och vid speciella reklamationer kan svar tyvärr dröja över den tiden.

Innehåll

En produkt kan exempelvis ha markeringen "spår av vete" eller "spår av mjölk". Det innebär att produkten inte innehåller råvaror med dessa allergener, men kan innehålla spår av det. Det kan hända om snacksen produceras i anslutning till varandra eller på samma produktionslinje.

Självklart tvättas varje produktionslinje grundligt innan nästa snacks börjar produceras på den, men vi måste upplysa om att produkten kan få just "spår av" tidigare ingredienser som producerats på linjen innan.

Detta beror på ett önskemål från Axfood (Willys & Hemköp) i syfte att uppnå variation i storlekar. Det är endast Axfood som har den här storleken. Kedjorna sätter själva priserna i butik och efterfrågar även storlekar på produkter ibland, och vi försöker tillgodose det konsumenter och kunder efterfrågar. I detta fall efterfrågade Axfood lite mindre storlek och enligt de uppgifter vi har så ska priset i butik vara lägre nu än tidigare.

Mjölkbaserade råvaror är mycket viktiga för vissa chipskryddor. Mjölk-, ost-, grädd- och vasslepulver är exempel på ingredienser som ger kryddan saftighet och den smakinriktningen man vill ha. Självklart utvecklar vi nya kryddor med så få allergener som möjligt. Vi har till exempel reformulerat bort vete i våra chipskryddor.

Citronsyra produceras även naturligt i kroppen och finns naturligt i bär och frukter. Citronsyra används som antioxidationsmedel för att hindra fett från att härskna. Potatischips friteras i olja, och citronsyran bidrar till att chipsen inte härsknar så snabbt.

Potatis är en levande produkt. Potatis som lagras en längre tid kan det bildas socker i. Det gör att chipsens färg varierar beroende på säsong.

Till alla våra chips, ringar & former använder vi en unik blandning av solros- och rapsolja som har lika bra fettsammansättning som olivolja. Till våra micropopcorn används en blandning av solrosolja och vegetabilisk salolja, som utvinns av trädnötter. För rostning och glasering våra nötter används solrosolja-, shea-, kokosolja.

I våra salta pinnar används en segregerad RSPO-ceritiferad palmolja, detta på grund av tillverkningsperspektiv och produkternas hållbarhet.

Vi använder Lady Rosetta, Lady Britta, Lady Claire, Verdi och Saturna. Dessa potatisar är s.k industripotatisar som tål fritering.

Vi har egna kontrakterade potatisodlare i Halland och Skåne som alla är anslutna till Svenskt sigill. Potatisen lagras i vårt lager i Kistinge, utanför Halmstad och transporteras med lastbil till vår fabrik i Angered, strax utanför Göteborg. Först om deras skörd inte räcker till köper vi av andra potatisodlare.

Våra Produkter

Estrella har ett levande sortiment vilket innebär att gamla, mindre populära smaker ibland behöver ge plats åt nya satsningar. Det händer dock att vissa smaker kommer tillbaka ibland!

Estrellas produkter finns i de allra flesta svenska livsmedelsbutiker. Sortimentet kan dock variera något så vi kan tyvärr inte hjälpa till med specifik butik eftersom vi säljer våra produkter till grossister och stora rikslager. Ett tips är att be inköparen i din butik att ta hem produkten du vill ha, det brukar hjälpa.

Sponsring

Då vi får väldigt många förfrågningar gällande sponsring av olika slag kan vi tyvärr inte medverka på alla håll. Därför sponsrar vi inte skolor, klasser, sportlag eller privata fester och mindre event. Läs mer om sponsring på www.estrella.se/sponsring/

Ja, Estrella är stolt sponsor till Svenska Fotbollsförbundet och Dreamhack.

Akrylamid

Akrylamid är ett ämne som bildas vid upphettning, som en reaktion mellan aminosyror och socker. Socker och aminosyran asparagin finns naturligt i potatis, majs, kaffe, vete, mm.

Från april 2018 kommer en ny EU-förordning träda i kraft där tillverkare av chips, måste vidta åtgärder för att minska mängden akrylamid i produkten om den innehåller mer än 750ppb (mikrogram per kilo).

I måttliga mängder är det inte farligt att äta chips. Akrylamid är inte ett chipsgift utan finns i många produkter vi äter och dricker. Chips står för mindre än 10% av det dagliga intaget av akrylamid. Enligt livsmedelsverket ser fördelningen ut ungefär såhär:
*30% från kaffe
*30% från bröd och kakor
*10% från pommes
*10% från chips

Livsmedelsverket dagligt intag

Vi har under många år arbetat med att minska mängden akrylamid i våra produkter. Vi har utvecklat en egen patenterad teknologi som både ger chipsen en unik krispighet och lägre akrylamidhalt. Dessutom…
- fasar vi ut potatissorter som ger hög akrylamidhalt
- optimerar vår agroavdelning odlingsparametrarna så att våra svenskodlade potatissorter ger lägre akrylamid
- har vi en agroavdelning som analyserar alla inkommande potatispartier, på de naturliga ämnen, som ger akrylamid under fritering, på så sätt vet vi hur vi ska tillverka för att minimera akrylamidhalten
- vi analyserar akrylamidhalten dagligen på våra linjer

Årsgenomsnittet för Estrella 2017 är därför nere på 406 ppb, och Estrellas Linschips under 70 ppb, vilket är mycket lägre än många av våra konkurrenter.

Här kan du läsa mer om arbetet: https://www.estrella.se/akrylamid/

Estrella lägst halter av akrylamid enligt Testfakta
Regler & information

Hur fungerar det?

Köp 5 valfria Estrella påsar 150-300g och registrera streckkoderna i formuläret på första sidan. Badlakan med Grillchipsmotiv skickas ut fr.o.m. v.20. Övriga motiv skickas ut fr.o.m. v.25. När du skickat in dina uppgifter skickar vi dig ett badlakan tillsammans med en avi på fraktkostnaden, 35kr/badlakan. Erbjudandet gäller så långt lagret räcker. Max 2 badlakan/hushåll. Sista dag för registrering är 2 augusti 2015.

Om badlakanen

Badlakanen finns i tre varianter; Grillchips, Sourcream & Onion-chips och Dillchips. Ett badlakan är 75 x 140 cm och gjort av 100% bomull, 400g. Värde 199:-/st.

Regler

Du måste vara minst 13 år för att ta del av erbjudandet. Om du är under 18 år måste du ha målsmans samtycke att delta.

Ditt kvitto på inköpta Estrellla påsar måste sparas. Stickkontroller kommer att utföras. Vid eventuell oförmåga att uppvisa kvitto, debiteras du värdet på badlakanet (199:-).

Estrella har inget ansvar om korrekt adresserat badlakan kommer bort eller blir stulen på vägen till dig. Estrella är bara ansvariga om vi inte har adresserat gåvan korrekt enligt adressen du uppgivit vid registreringen.

Badlakanet kan inte bytas ut mot kontanter eller något annat. 

Estrella förbehåller sig rätten att lagra deltagarnas kontaktuppgifter under den tid som kampanjen pågår. Dessa uppgifter kommer inte att användas till annat syfte än att informera om den pågående kampanjen. Vi förpliktar oss att skydda dina personliga uppgifter.

Estrella förbehåller sig rätten att diskvalificera registreringar som misstänks för fusk samt personer som inte uppfyller behörighetskrav eller som inte kan uppvisa målsmans samtycke.

Genom att delta i den här kampanjen godkänner du ovanstående regler och villkor. Anställda på Estrella (samt deras anhöriga) får ej delta i kampanjen. Detsamma gäller samarbetspartners och återförsäljare.

Arrangör är Estrella AB. Vid eventuella frågor, kommentarer eller funderingar kring kampanjen vänligen kontakta konsumentkontakt.
E-post: Konsumentkontakt@estrella.se
Tel: 020-340 350

×
Tävlingsvillkor

VINN EGEN CHIPSPROVNING

Tävlingen pågår från och med 3 augusti till och med 20 september 2015.

Du måste vara minst 13 år för att delta i tävlingen. Om du är under 18 år måste du ha målsmans samtycke för att delta.

 

Vinsten

1-30:e pris Chipsprovningskit från Estrella med samtliga 19 st smakvarianter av chips. (Värde ca 380 kr)

 

Så meddelar vi vinnarna och levererar vinsterna:

Vinnaren meddelas via estrella.se senast den 23 september 2015 och via den mailadress som de tävlande registrerat.

Om du har angett fel e-postadress och vi inte kan nå dig, tillfaller vinsten någon annan tävlande.

Om vinnaren inte har kontaktat Estrella inom 1 vecka efter att vinstmeddelande gått ut via e-post förbehåller vi oss rätten att utse en annan vinnare.

Juryn består av representanter för Estrella AB. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas ut mot kontanter eller något annat. 

Estrella har inget ansvar om korrekt adresserad vinst kommer bort eller blir stulen på vägen till dig. Estrella är bara ansvariga om vi inte har adresserat gåvan korrekt enligt adressen du uppgivit vid registreringen.

 

Övriga upplysningar

Estrella förbehåller sig rätten att lagra deltagarnas kontaktuppgifter under den tid som kampanjen pågår. Dessa uppgifter kommer inte att användas till annat syfte än att informera om den pågående kampanjen. Vi förpliktar oss att skydda dina personliga uppgifter.

Estrella förbehåller sig rätten att diskvalificera registreringar som misstänks för fusk samt personer som inte uppfyller behörighetskrav eller som inte kan uppvisa målsmans samtycke.

Genom att delta i den här kampanjen godkänner du ovanstående regler och villkor. Anställda på Estrella (samt deras anhöriga) får ej delta i kampanjen. Detsamma gäller samarbetspartners och återförsäljare.

Arrangör är Estrella AB. Vid eventuella frågor, kommentarer eller funderingar kring kampanjen vänligen kontakta konsumentkontakt.
E-post: konsumenttjanst@estrella.se
Tel: 020-340 350

×
Tävlingsvillkor

Vinn ett magiskt besök på chipsfabriken!

Tävlingen pågår från och med 26 oktober till och med 13 december 2015. Du måste vara minst 13 år för att delta i tävlingen. Om du är under 18 år måste du ha målsmans samtycke för att delta.

 

VINSTER

Stjärnvinster 1-4:e pris: En magisk helg i Göteborg den 8-9 april 2016. Vinsten gäller för fyra personer.

Vinnarna bjuds på ett magiskt besök på Estrellas chipsfabrik som inte går att köpa för pengar. Förutom det exklusiva besöket på fabriken ingår resa samt middag med övernattning och frukost på hotell Clarion Collection Hotel Odin i Göteborg. Värde ca 4000 kr.

5-24:e pris: En stor snackslåda från Estrella. Värde ca 240 kr.

 

Så meddelar vi vinnarna och levererar vinsterna

Vinnarna publiceras på Estrella.se senast den 15 dec 2015. Alla vinnare meddelas även via den mailadress som angetts vid tävlingsregistreringen.

Om du angett fel e-postadress och vi inte kan nå dig tillfaller vinsten någon annan tävlande. 

Om vinnaren inte har kontaktat Estrella inom 1 vecka efter att vinstmeddelande gått ut via e-post förbehåller vi oss rätten att utse en annan vinnare.

Juryn består av representanter från Estrella AB. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas ut mot kontanter eller något annat.

Estrella har inget ansvar om korrekt adresserad vinst kommer bort eller blir stulen på vägen till dig. Estrella är bara ansvariga om vi inte har adresserat gåvan korrekt enligt adressen du uppgivit vid registreringen.

 

Övriga upplysningar

Viktigt! Vid fabriksbesöket måste minst två i sällskapet vara över 18 år eftersom Estrella har särskilda besöksrestriktioner i området.

Estrella förbehåller sig rätten att lagra deltagarnas kontaktuppgifter under den tid som kampanjen pågår.Dessa uppgifter kommer inte att användas till annat syfte än att informera om den pågående kampanjen. Vi förpliktar oss att skydda dina personliga uppgifter.

Estrella förbehåller sig rätten att diskvalificera registreringar som misstänks för fusk samt personer som inte uppfyller behörighetskrav eller som inte kan uppvisa målsmans samtycke.

Genom att delta i den här kampanjen godkänner du ovanstående regler och villkor. Anställda på Estrella (samt deras anhöriga) får ej delta i kampanjen. Detsamma gäller samarbetspartners och återförsäljare.

Arrangör är Estrella AB. Vid eventuella frågor, kommentarer eller funderingar kring kampanjen vänligen kontakta konsumentkontakt.

 

E-post: konsumenttjanst@estrella.se

Tel: 020-340 350

×
Tävlingsvillkor

VINN VIP-RESA TILL EM I FRANKRIKE

Tävlingen pågår från och med XXXX till och med XXXX.

Du måste vara minst 13 år för att delta i tävlingen. Om du är under 18 år måste du ha målsmans samtycke för att delta.

 

Vinsten

1:a pris VIP-resa till EM i frankrike

 

Så meddelar vi vinnarna och levererar vinsterna:

Vinnaren meddelas via estrella.se senast den XXXX och via den mailadress som de tävlande registrerat.

Om du har angett fel e-postadress och vi inte kan nå dig, tillfaller vinsten någon annan tävlande.

Om vinnaren inte har kontaktat Estrella inom 1 vecka efter att vinstmeddelande gått ut via e-post förbehåller vi oss rätten att utse en annan vinnare.

Juryn består av representanter för Estrella AB. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas ut mot kontanter eller något annat. 

Estrella har inget ansvar om korrekt adresserad vinst kommer bort eller blir stulen på vägen till dig. Estrella är bara ansvariga om vi inte har adresserat gåvan korrekt enligt adressen du uppgivit vid registreringen.

 

Övriga upplysningar

Estrella förbehåller sig rätten att lagra deltagarnas kontaktuppgifter under den tid som kampanjen pågår. Dessa uppgifter kommer inte att användas till annat syfte än att informera om den pågående kampanjen. Vi förpliktar oss att skydda dina personliga uppgifter.

Estrella förbehåller sig rätten att diskvalificera registreringar som misstänks för fusk samt personer som inte uppfyller behörighetskrav eller som inte kan uppvisa målsmans samtycke.

Genom att delta i den här kampanjen godkänner du ovanstående regler och villkor. Anställda på Estrella (samt deras anhöriga) får ej delta i kampanjen. Detsamma gäller samarbetspartners och återförsäljare.

Arrangör är Estrella AB. Vid eventuella frågor, kommentarer eller funderingar kring kampanjen vänligen kontakta konsumentkontakt.
E-post: konsumenttjanst@estrella.se
Tel: 020-340 350

×
Tävlingsvillkor

Tävlingen anordnas av Estrella AB. En tävlingsjury bestående av representanter från Estrella AB kommer att utse 10 vinnare. Juryns beslut kan ej överklagas. Vinnarna meddelas per telefon. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinstens värde är ca 349 kr och kan ej bytas mot kontanter eller andra varor. Sista dagen för att tävla är den 17:e december 2017. Vinsten skickas till vinnarna före julafton. Leverans senast fredagen den 22:e december.

Du måste vara minst 13 år för att delta i tävlingen och folkbokförd i Sverige. Om du är under 18 år måste du ha målsmans samtycke för att delta. För att vi ska kunna kontrollera att du har sådant samtycke måste du ange målsmans mobilnummer. Du ska också inhämta målsmans samtycke till att lämna mobilnumret.

Estrella har inget ansvar om korrekt adresserad vinst kommer bort eller blir stulen på vägen till dig. Estrella är bara ansvariga om vi inte har adresserat gåvan korrekt enligt adressen du uppgivit vid registreringen.

Övriga upplysningar

Estrella förbehåller sig rätten att diskvalificera registreringar som misstänks för fusk samt personer som inte uppfyller behörighetskrav eller som inte kan uppvisa målsmans samtycke.

Anställda på Estrella (samt deras anhöriga) får ej delta i kampanjen. Detsamma gäller samarbetspartners och återförsäljare.

Genom att delta i den här kampanjen godkänner du ovanstående regler och villkor.

Arrangör är Estrella AB. Vid eventuella frågor, kommentarer eller funderingar kring kampanjen vänligen kontakta konsumentkontakt.
E-post: konsumenttjanst@estrella.se
Tel: 020-340 350

Lycka till!

×