Adjö Palmolja!

Estrellas har sagt adjö till all användning av palmolja – det tycker vi är schysst. Palmolja används ofta i snacks och konfektyr som popcorn, kex, chokladbollar och annat för att den har fast form vid rumstemperatur. Den är däremot inte så schysst mot regnskogen. Estrella har därför legat i bräschen för alternativa oljor och var först i norden med mikropopcorn helt utan palmolja.

Estrella: Koldioxidneutral produktion

Vår snacksfabrik producerar väldigt många snackspåsar! Självklart vill vi göra dem på ett så schysst sätt som möjligt. En viktig del i arbetet med att sänka vårt klimatavtryck är produktionen och sedan januari 2020 kan vi sätta check på CO2-neutrala snacksproduktion! Det innebär att vi tecknat avtal för energikällor som är förnybara och ingår i ett kretslopp där mängden koldioxid i luften inte förändras.

Vad kan du göra?

Utifrån att välja goda svenskproducerade potatischips finns det saker du kan göra. Ät upp chipsen för att minska matsvinnet (bästa tipset 😉) och släng inte påsen i naturen. Berätta för oss om dina klimatsmarta idéer! Det går alltid bra att skicka in dina förslag till oss, så gör vi snacksen schysstare tillsammans.