Schyssta råvaror

Olja

Produktion i Angered använder en blandning av rapsolja från Sverige och solrosolja från Frankrike och Ungern. Detta innebär flera positiva faktorer för både hälsa och miljö: Det är lägre andel mättat fett i solros- och rapsolja än palmolja, svensk rapsolja bidrar till ett rikt odlingslandskap och närodlad olja innebär ett lägre klimatavtryck.

Potatisen

Potatis är ett fantastiskt livsmedel. Estrella använder sorter framtagna så att de efter optimerad odling och lagring ger bästa möjliga chipskvalitet och minimal akrylamidhalt. Dessutom skalar vi inte potatisen och därmed genereras mindre onödigt matavfall. Vi har egna kontrakterade potatisodlare i Västra Götaland, Halland och Skåne. Vi ställer krav på att dessa odlare och som producent av livsmedel krävs en öppen och transparent kommunikation och ett särskilt stort ansvar mot konsument inom tre områden, produktsäkerhet, produktkvalitet och produktinnehåll. Alla våra Västkustchips är producerade med svenskodlad potatis certifierad med IP Sigill.

Vi arbetar för att ha en nära och långsiktig relation med våra odlare. Våra odlare är IP-certifierade vilket innebär att de följer regelverk för miljöansvar och livsmedelssäkerhet samt granskas av en oberoende part vartannat år. När man köper Estrellas Västkustchips med Svenskt Sigill får man en oberoende certifierad och kvalitetssäkrad råvara som garanterat kommer från en odlare i Sverige. Produkter märkta med Svenskt Sigill* kommer från odlare som tar ett omfattande miljöansvar och arbetar aktivt med att minska sin klimatpåverkan.

Nötter

Nötter har många hälsofördelar och innehåller naturligt nyttiga oljor och hög halt av proteiner och vitaminer. Just nu pågår flera projekt inom vår ägarkoncern för att säkerställa ökad kvalitet på nötterna samtidigt som att villkoren ses över och förbättras för de som arbetar i kedjan från odling till produktion av färdiga nötter.

Kryddor

Våra chips och snacks är smaksatta med unika kryddblandningar med balanserade och goda smaker. Alla produkter i Estrellas sortiment är helt fria från syntetiska smakförstärkare. Vårt arbete fortsätter med att sänka salthalten i befintliga produkter, att nya produkter som tas fram uppfyller vår saltpolicy samt att använda kryddor med naturliga aromer.

Ett bord uppdukat med skålar med snacks, skurna grönsaker och dipp. Händer som ställer fram och en hand tar ett chips