Det goda vårstädet 2019

Det goda vårstädet 2019: initiativ för miljön och ungdomsidrotten i Angered

Det goda vårstädet 2019 är ett samarbete mellan Estrella och Städa Sverige. Det har möjliggjort för idrottande ungdomar i Angered att städa i närmiljön mot ett bidrag till klubbkassan. Ett sätt att stötta närmiljön och den lokala ungdomsidrotten.

Det goda vårstädet 2019 är ett samarbete mellan Estrella och Städa Sverige. Det har möjliggjort för idrottande ungdomar i Angered att städa i närmiljön mot ett bidrag till klubbkassan. Ett sätt att stötta närmiljön och den lokala ungdomsidrotten.

Gilla att dela utmaningen!

Så gick städningen

Totalt fylldes 58 säckar med brännbart skräp, 25 säckar med icke brännbart, tre säckar med miljöfarligt och en säck med pant. 87 säckar skräp totalt motsvarar cirka 1,6 ton.

Skräpet dominerades av plast i olika former såsom godis, plastpåsar, förpackningar, snabbmatsförpackningar, snackspåsar, fimpar och snus. Längs strandkanter hittades trasiga burkar, engångsgrillar, ölburkar, flaskor och fiskedrag.

Bland det som stack ut fanns bland annat ett uppbrutet kassaskåp som polisen informerades om.

Förutom godispapper, burkar och ‘vanligt’ skräp så hittades även en dator, cykel, El-scooter, kondomer, sprutor och en stor bag med kläder. Andra fynd var brända elkablar, MC-hjälm, knivar (typ moraknivar) i förpackning, en stege, kassaskåp,  golfboll, örhängen, påsklämmor och målade lösnalar.

Exempel på hur ersättningen till klubbarna kommer att användas

”Åka iväg på cup i Sverige eller Danmark senare i år”
– Bergums IF P13, F05/06
”Vi har en fond för de barn som inte har råd att betala avgifter, kläder, skor etc. Vår tanke är att fylla på fonden där samt köpa träningsmaterial”
– Angered Atletiska Förening
“Använda pengarna till att starta en lagkassa för ett nytt futsal lag för flickor”
– Angered SK
Som del av deltagaravgift på Riksmästerskapen i Basket”
– Hammarkullens Basket F14/15
”Vi är en styrelse som arbetar mycket med att ordna aktiviteter för barn och ungdomar på klubben. Vi planerar att hyra en buss för pengarna så att vi och barnen på klubben får möjligheten till att få åka och kolla på när polisrytteriet tränar sina hästar. Något vi och barnen har velat göra länge”
-Storås Ridklubb
”Göra någon rolig gemensam aktivitet som avslutning på säsongen. Grilla och någon rolig lek”
– GHC

Fakta om ”Det goda vårstädet”
”Det Goda Vårstädet” är ett miljösamarbete mellan Städa Sverige och Estrella. Syftet är att involvera lokala idrottsföreningar I Angered i miljöaktiviteter, detta för att uppmärksamma och informera om den nedskräpning som sker i vår natur och i vårt närområde
. Den 18 maj 2019 plockar föreningarna skräp på utvalda sträckor i sitt närområde. Alla föreningar som deltar får för sin insats en ekonomisk ersättning som de kan använda till att förverkliga sina drömmar.

Information: https://www.mynewsdesk.com/se/estrella/pressreleases/det-goda-vaarstaedet-initiativ-foer-miljoen-och-ungdomsidrotten-i-angered-2844643

VM-spelarnas hälsningar till deltagarna i Det Goda Vårstädet

Zećira Mušović och Amanda Ilestedt i Svenska Damlandslaget berättar om Det Goda Vårstädet hälsar ett stort lycka till idrottsklubbarna i Angered som deltar i Det Goda Vårstädet den 18 maj 2019!