Snacks med en lättare twist?

Finns det nyttiga snacks? Snacks med mindre kalorier? Hur mycket nyttigare är ”nyttiga snacks”?

Självklart ska man tänka på vad man äter och ta hand om kroppen. Därför använder vi bra potatis, en blandning av solros- och rapsolja med lika bra fettsammansättning som olivolja, naturliga kryddor och arbetar kontinuerligt med salthalten. Vill man snacksa smart med bra näringsämnen eller kanske mindre kalorier utan att det blir tråkigt och svårt så kommer här några tips!

Popcorn med en twist

Vi använder speciellt utvalda majskorn för att popcornen ska bli riktigt goda och fluffiga. Känns det tråkigt med ”bara popcorn” så kan man faktiskt krydda dem själv också! Varför inte testa en skål med Estrella Popcorn och göra egen krydda för en snacksigare smakupplevelse? Här kommer tips på egen popcornkrydda:

Popcorn med Vitlök, Chili & Lime

Blanda 2 teskedar chilipulver, 1/2 tsk vitlökspulver, 1/4 tesked salt och 1/4 tesked paprika. Spraya popcorn med lite raps- eller olivolja. Pressa saften av 1/2 lime över popcorn och tillsätt kryddblandning. Skaka runt för att få jämn smak över popcornen.

Varma Tryffelpopcorn

Poppa mikropopcorn och häll upp i en skål. Medan popcorn fortfarande är varmt, droppa ca 1/2 matsked tryffelolja och skaka popcornen.

Varma Pizza Popcorn

Blanda 1 msk parmesanost, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk oregano och 1 tesked paprika. Poppa popcorn och spraya dem varsamt med lite olivolja. Tillsätt kryddblandningen och skaka runt.

Linschips á la bio

Linschips innehåller 40% mindre fett än vanliga chips och 13% protein. Ett lite lättare chips helt enkelt med mindre flott. Tycker man att Linschips känns lite trist jämfört med klassiska potatischips (hur man nu kan tycka det?) så går det faktiskt att snacksa till dem lite mer!

Ugnsvarma Linschips a.k.a Biosnacks

Kommer du ihåg hur snacksen på bio smakar? Estrellas Linschips är faktiskt slående lika när de är varma! Bara släng in Linschipsen på en plåt i ugnen en liten stund. Vi rekommenderar verkligen att värma Linschips Roasted Onion, Linschips Ranch & Sourcream och Linschips Ost & Rödlök.

Toppade Linschips

Linschips är supergoda att toppa! Testa att krydda dem lite extra med exempelvis några kvistar koriander, chili och rödlök och dippa lite i neutral gräddfil. Fräsch och snacksigt gott!

Nötter är en superfood

Nötter innehåller en del energi men också många nyttiga och mättande ämnen. Jordnötter som du kanske oftast associerar med fest, bakning
eller till fotbollsmatchen är i själva verket sprängfylld med protein, vitmanier och mineraler. Det bästa av allt? Smaksatta jordnötter är ett enkelt sätt att få sig de bra grejerna som protein, vitaminer och mineraler – och samtidigt kunna snacksa på något riktigt gott.

Sotade cashew med koriander och chili

Har du en påse Estrella Cashewnötter framför dig? Bra! Häll i dem i en het stekpanna och låt dem brännas på. Kasta även i några bitar hackad chili så att de får en sotad och het smak. Toppa om du vill med färsk koriander, lime eller njut av dem precis som de är. Ett briljant snackhack faktiskt som dessutom är väldigt gott till sallad.

Smaksatta Jordnötter

Enligt en studie av Intersnack så tror många att jordnötter är en mindre nyttig nöt än exempelvis mandel eller valnöt. Det är ju synd, för goda jordnötter är en riktig superfood – till och med de smaksatta. Testa Estrella Spicy Chili, en chilinöt som inte är inbakad utan har den generösa chiliryddan direkt på nöten. Är du mer sötsugen? Testa Estrella Salted Caramel, en syndigt god jordnöt.

Grönsakstavar med dipp

Vi vet, det låter ju hur gammalt som helst… Men anledningen till att många inte lyckas byta ut snacksen mot grönsaker är kanske för att man inte lärt sig att dipp outside the box..?

Kombinera rätt grönsaker och dipp

Precis som all annan mat så passar vissa smakkombinationer bättre och sämre med varandra. Här är några UTMÄRKTA smakkombinationer som FAKTISKT kompletterar varandra.

  • Röd Paprika + Ranch dipp
  • Rostad Blomkål + Tortilla dipp
  • Gul Paprika + Holiday
  • Selleri + Sourcream & Onion

Dippa i former

De tråkiga morotsstavarnas tid är förbi… Våga ha lite roligt med grönsakerna. Detta tips är även effektivt om man vill att barnen ska äta mer grönt.

  • Gör morotsstavarna extra breda med en mandolin, så man verkligen kan skopa!
  • Har du några små pepparkaksformar? Hjärtformad gurka är roligare än rund.
  • Dela den gula paprikan på mitten och stansa/skär ut gäng gula stjärnor!

Jordnötssmör gör allt till snacks

Kanske är det inte salta snacks du saknar, utan mer det krämiga eller chokladiga? Då kommer här några smarriga tips med Estrellas Jordnötssmör! Vårat Jordnötssmör Creamy och Crunchy har högt nötinnehåll på hela 95%, innehåller inget tillsatt socker, ingen palmolja och låg salthalt.

”Ants on a log”

Vad är det? Undrar du. Det är ett populärt eftermiddagssnack i USA. Ta bara en selleri, fyll den med jordnötssmör och toppa med några russin. Då ser det ut som myror som promenerar på en stock.

Dressade äppelklyftor med chokladig twist

Ett tråkigt äpple blir helgen höjdpunkt med en klick krämigt jordnötssmör på. Pudra med en liten nypa kakao så får fylliga, krämiga, lagom söta och chokladiga snacksklyftor.

Jordnötsringar och Linsbågar Jordnötssmör

Har du någonsin läst på baksidan på några energy bars? Läs på baksidan av Jordnötsringar eller Linsbågar Jordnötssmör istället. Båda dessa snacks innehåller faktiskt massvis med protein, fibrer och inget tillsatt socker. Snacksigt gott utan krusiduller!

En bild på estrellas jordnötssmör creamy och crunchy med en skål gröt med bär och en klick jordnötssmör, ants on a log och dressade äppelklyftor

Gilla att dela